هدف : دانش آموزان با طرز کار دستگاه الکتروفورز افقی و عوامل موثر بر حرکت مولکول ها در بستر ژل آگارز در میدان الکتریکی آشنا می شوند و نیز با انجام آزمایش می توانند نسبت به جداسازی DNA و سایر مواد از جمله رنگ های خوراکی بکار رفته در مواد غذایی اقدام نمایند و در نهایت انجام این آزمایش باعث آشنایی کامل دانش آموزان با سیستم جداسازی مواد زیستی به کمک دستگاه الکترو فورز خواهد شد.
بسته آشنایی با سیستم الکتروفورز افقی
اجزای بسته :
وسایل آزمایش، کتابچه راهنمای آزمایش، دستگاه الکتروفورز، ژل آگارز آماده یک درصد، رنگ های خوراکی، شکلات های رنگی.
مدت آزمایش : حدود ۴۵ دقیقه
دوره تحصیلی : مقطع اول و دوم متوسطه
دانش آموزان با انجام الکتروفورز رنگ ها ی خوراکی مهارت اساسی مورد نیاز برای الکتروفورز سایر مولکول های زیستی را بدست می آورند. آنان عوامل موثر بر حرکت مولکول ها در بستر ژل آگارز در میدان الکتریکی را تجربه و قادر به تشخیص وجود رنگ خوراکی درشکلات موجود در کیت خواهند شد و در نهایت انجام این گونه آزمایش ها موجب تشوقیق دانش آموزان به تحقیق و پژوهش می گردد.
از مزایای کیت :
- دانش آموزان می توانند با استفاده از کتابچه، مواد و لوازم موجود در کیت به راحتی در یک جلسه ۴۵ دقیقه ای در منزل یا آزمایشگاه مدرسه، آزمایش را انجام داده و نتایج آن را مشاهده نمایید.
- ژل آگارز آماده با قابلیت نگهداری شش ماهه در دمای چهار درجه سانتیگراد در کیت، منجر به تسریع آزمایش میشوند
- این کیت، در دو مقطع متوسطه اول و دوم قابل استفاده است. دانش آموزان متوسط اول، آشنایی اولیه با دستگاه الکتروفورز و دانش آموزان متوسطه دوم، آمادگی بیشتری جهت انجام آزمایش های ژنتیکی مبتنی بر الکتروفورز و ژل آگارز را کسب میکنند.